beleef

Welkom op mijn persoonlijke blog. Trek je schoenen uit, kom binnen en ontdek.
Ik deel hier regelmatig mijn inzichten, verhalen of ervaringen met ieder die ze wil lezen.

Aandacht voor groei

Regelmatig werken we in de lessen yoga rond een thema. Eén van die thema’s is aandacht. Want aandacht … het thema verdient op zichzelf ook best wat aandacht.

Aandacht is voor mij het geheime ingrediënt voor succes. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat kan natuurlijk zowel positief als negatief. (Denk maar aan het geluid van een mug in je kamer.)

Onze aandacht is vaak naar buiten gericht. Daardoor missen we bepaalde waarschuwingen van ons lichaam. Op de yogamat ga je daarom met extra aandacht naar jezelf kijken. Je stelt je zintuigen zo in dat je ziet met gesloten ogen. Je proeft, je voelt, je hoort hoe je lichaam beweegt, waar er weerstand of pijn is en hoe je dat kan oplossen.

Eindelijk heb je oor voor wat je lichaam je te zeggen heeft. Op die manier, door aandacht te geven aan jezelf, groei je. Zowel lichamelijk als mentaal.

“Alles wat je aandacht geeft, groeit”

Trapeze, tattoo en taal

Op iedere solo-reis die ik maak, vind ik het spannend om een nieuwe tattoo te laten zetten. Zo ook toen ik in Barcelona was voor mijn trapeze-opleiding.

Ik ontmoette er een Italiaanse tatoeëerder, een vriendelijke jongeman die zijn tijd nam om samen met mij een nieuw ontwerp te maken.

Zijn moeder, een rasechte Romeinse (lees: arrogant), was ook net op bezoek bij haar zoon. Ze kwam een kijkje nemen en om een beleefde conversatie met haar te kunnen maken tijdens het wachten, haalde ik mijn (gebrekkige) kennis van het schoolse Italiaans boven dat ik ooit nog in een ver verleden had bijeen gesprokkeld.

Ze bleek echter totaal niet onder de indruk, en toonde dat duidelijk door in haar handtas op zoek te gaan naar haar telefoon … Tot ze vaststelde dat ze die niet vond, waarschijnlijk omdat ze hem in de taxi had laten liggen.

De daarop volgende momenten waren er van vreselijk, zenuwachtig heen-en-weer geloop, vloeken, frustratie, paniek en boosheid. Omdat ik me in die mallemolen niet wilde moeien, besloot ik me op de achtergrond terug te trekken in enkele yoga-oefeningen.

Plots stond de dame naast me, daartoe in het Italiaans aangespoord door haar zoon. Hij vroeg me haar een aantal instructies te geven die hij voor haar zou vertalen.

Zo kwam het dat wij daar samen, in een ruige tattoo shop in Barcelona, met op de achtergrond hard-rock muziek, toch plots dezelfde taal begonnen te spreken. Ik voelde haar onrust aan en zij volgde mijn rust die ik vond in de bewegingen die we samen maakten. Na afloop, toen de gsm weer veilig en wel in haar bezit was, kwam de Romeinse dame nog terug bij me. Als teken van een oprechte verbinding nam ze mijn handen, dankte me en met tranen in de ogen omhelsde ze me.

Yoga iets voor jou?

Heb je zelf een leuk idee of wil je eerst een yogasessie op maat uitproberen?
Charlotte deelt graag haar kennis op alle mogelijke manieren.
Waar wacht je nog op?

Laat van je horen
Balans

Kemmelseweg 55
8902 Voormezele - Ieper
BTW BE 0818.022.774
Contact

Charlotte Declercq
0468 18 00 23
info@balansyogaschool.be
Inspiratie?

Facebook
Instagram
Copyright 2019 - Balans Yogaschool - Privacybeleid - Algemene voorwaarden - impressed?