Over de kracht van yoga

 “Ik ben Charlotte Declercq. Sinds 2014 jaar heb ik enkele honderden volwassenen en kinderen geholpen om meer balans, energie en voldoening te vinden in hun leven.

Toen onze dochter er opeens een broer én een zus bijkreeg wist ik dat het roer om moest. Ik liet mijn uitdagende maar stresserende job in de HR-sector achter en koos voor mijn gezin en een nieuwe stek in Voormezele. 

Samen met mijn man, een hardwerkende en creatieve meubelmaker, maakten we van een oude brouwerij een thuis – voor onszelf en voor alle yogi’s die hier terug op adem komen.

 

Balans Yogaschool is de authentieke plek waar oud en nieuw elkaar vinden.

Nog niet alles is perfect, verre van zelfs, maar dat hoeft niet. Tijd nemen en accepteren wat er is ☺ . Want dat heeft yoga mij geleerd: ‘dankbaar zijn voor het moment en daar ten volle van genieten’.

Yoga heeft mij uit de routine gehaald en me bewuster en tevredener gemaakt. Tevredener met mezelf (want o ja, ook ik oefen iedere dag om lief voor mezelf te zijn ;) ) en bewuster van al mijn mogelijkheden. Yoga lokt me uit mijn comfort zone, verruimt mijn lichaam én geest. En daar maak ik dankbaar gebruik van als ik met mijn kinderen bezig ben of tijdens mijn individuele reizen en opleidingen.

Ik ben ervan overtuigd dat echt iedereen baat heeft bij yoga-oefeningen (lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, visualisaties...). Contact maken met je ademhaling en op je eigen ritme lichaamshoudingen uitvoeren – in uiterste concentratie en met liefdevolle aandacht voor je volledige zijn – is een echte weldaad, ja zelfs, een noodzaak in deze hectische maatschappij.

 

De positieve effecten van yoga die ik zelf heb ervaren wou ik delen met anderen. Met volwassenen én met kinderen. Ik ging in de leer bij de besten. Zo volg(de) ik onder andere opleidingen en workshops bij Absolute Yoga, Thailand; Alignment Yoga bij Noah Mazé, Berlin;  kinder- en tieneryoga bij Amba-Amba in Desselgem en Helen Purperhart in Almere, Nederland, zwangerschapsyoga bij Pure Yoga in Brugge... Momenteel ben ik studente bij de Yoga Therapy Institute. Die opleidingen en mijn achtergrond als jeugdsportbegeleider bij Bloso combineer ik nu in Balans Yogaschool: een plaats voor ont-moetingen, creatieve ideeën, inspirerende gedachten, beweging en bewustwording. Een plaats voor yoga, voor groot en klein. 

Mijn doel is de hoogste kwaliteit van yoga-onderricht te geven en ervoor te zorgen dat yoga toegankelijk is voor iedereen.”