KINDERYOGA

 

Waarom kinderyoga bij Balans Yogaschool?

Veel kinderen hebben het op jonge leeftijd al druk. Ze worden overladen door prikkels, ‘moeten’ heel veel, combineren tal van activiteiten, worden verwacht op verschillende plaatsen… Kinderyoga kan zorgen voor rust in de drukke hoofdjes van de kinderen. 

 

Via kinderyoga leren kinderen dat ze af en toe een pauzeknop kunnen indrukken als ze dat nodig vinden. Jong geleerd is oud gedaan.

Kinderen worden als pure wezens geboren en kijken onbevooroordeeld naar de wereld. Yoga sterkt hen hierbij.

 

Net zoals bij yoga voor volwassenen gaat yoga voor kinderen verder dan poses aannemen. Het gaat niet alleen om oefeningen doen, maar vooral om flexibel te worden in hoofd, denken en doen. Het is een manier van leven, bewuster worden, en volledig tevreden zijn met wie je bent.

En, misschien nog de beste reden om te kiezen voor kinderyoga bij Balans Yogaschool, de lesjes zijn ook gewoon ‘dikke leute'.

 

Yoga op kindermaat

De kinderyogalessen van Balans Yogaschool zijn altijd opgebouwd rond een thema dat aansluit op de belevingswereld van de kinderen. Zo kunnen ze visualiseren, begrijpen en aanvoelen en uiteindelijk een sterk zelfbewustzijn kweken.

 

Kinderyoga praktisch

De lessen kinderyoga bij Balans Yogaschool zijn reeksen (tussen schoolvakanties) op woensdagnamiddag. Inschrijven kan alleen per reeks want het is een groeitraject. 

 

Er zijn drie reeksen volgens de leeftijd. 

Mini-yogini’s: van 3 jaar tot 6 jaar 

Medini’s:  van 7 tot 11 jaar 

10Ryoga: + 12 jaar 

 

Matjes, dekentjes, spelmateriaal, muziek, plezier, bijna alles is aanwezig. Breng dus vooral jullie stralende glimlach mee.