HOT YOGA

 

Wat is het?

Hot yoga is een yogavorm waarbij je yogahoudingen aanneemt in een verwarmde ruimte tot 37°. De houdingen zijn statisch en vooral de uitlijning is belangrijk. Hot yoga leert je heel bewust controle krijgen over je lichaam. 

 

Bij Balans Yogaschool kun je kiezen uit twee soorten hot yoga: Hot A en Hot flow. 

 

Wil je een stevige work-out waarbij de houdingen tot in detail worden uitgelegd? Kies dan voor HOT A: een reeks oefeningen die je in onze spiegelruimte uitvoert. Door naar jezelf te kijken focus je op jezelf en op je houding. Je leert contact maken met elke spier en lichaamscel. Je staat stevig met de voeten op de grond en leert spanning in je lichaam te creëren en te controleren. Deze les is geschikt voor beginners.

 

De HOT FLOW is een vinyasa yogales in de warmte. (meer info over vinyasa vind je hier) Deze les is niet geschikt voor beginners.

 

Voor wie?

Hot yoga is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar die bewuste spiercontrole en meer focus wil. Voorkennis is niet nodig. Als je in kleermakerszit en op je knieën kan zitten, en de trap op kan – want de hot yoga-lessen van Balans Yogaschool vinden plaats op de tweede verdieping – dan ben je heel welkom. 

 

Wat is het resultaat?

Hot yoga doe je in een verwarmde ruimte, maar het is er zeker niet zo warm als in een sauna. De temperatuur is 37° en de lucht wordt bevochtigd. Warm en heel deugddoend dus.

 

Door de warmte en de draaiingen tijdens de yogahoudingen zweet je veel. Dat werkt ontgiftend. Toxines en schadelijke komen makkelijker vrij. Als je vóór, tijdens en na je hot yogasessie voldoende drinkt is het effect nog sterker. Zo is deze vorm van yoga ook een kleine detoxkuur. 

 

Bovendien verbetert hot yoga je uithouding, kracht en stabiliteit. Je wordt fitter en soepeler. 

Nog een voordeel: hot yoga bevordert je bloedsdoorstroming.

Mensen met reuma die hot yoga beoefenen ervaren dat hun klachten minder worden. 

 

 

 

Trust your vibes,

energy doesn't lie