TIENERYOGA

Waarom tieneryoga bij Balans Yogaschool?

Yoga is goed voor lichaam en geest voor elke leeftijd. Zeker voor tieners is yoga een aanrader omdat ze via yoga technieken aangereikt krijgen om om te gaan met de specifieke zaken waarmee ze te maken hebben. Tieners veranderen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Ze voelen zich vaak onzeker over hun veranderend lichaam, kennen een enorme druk om erbij te horen, hebben drukke schema’s op school, thuis en in hun vrije tijd. Veel tieners voelen zich ook onzeker over hun toekomst. 

Yoga kan hen helpen. Maar hun bijzondere situatie vraagt een bijzondere aanpak, anders dan de kinderyoga en de volwassenyoga. 

Daarom heeft Balans Yogaschool een aanbod speciaal op maat van tieners: 10R yoga. 10R yoga brengt de tieners in contact met zichzelf en hun lichaam en leert hen om rust te vinden in hun hectische levensfase.

 

Yoga op maat van tieners

De lessen 10R yoga van Balans Yogaschool zijn opgebouwd rond thema’s van de levensfase waarin tieners zich bevinden. Van daaruit ontwikkelen ze vaardigheden zoals rust, moed, geduld, kracht, zelfvertrouwen… De tieners leren hun emoties en gevoelens te benoemen en ermee omgaan. De tieners krijgen houdingen of ademhalingsoefeningen die ze kunnen gebruiken tijdens examenperiodes, moeilijk slapen, angsten…

De lessen 10Ryoga zijn nog speels, met oefeningen per twee of in groep, en met ruimte voor creativiteit. De ervaren docenten van Balans Yogaschool garanderen een mooi evenwicht tussen ontspanning en dynamiek. Tieners zijn vaak heel nieuwsgierig en willen het hoe en waarom kennen van bepaalde houdingen. Ook daar maken we in Balans Yogaschool tijd en ruimte voor. 

 

Tieneryoga praktisch

Deze lessen 10R yoga worden in reeksen aangeboden. Klik hier om te weten wanneer de volgende tienerreeks begint.